Ajatushautomot logo
Etusivu / Tukea työhön / Valmennukset ja ajatushautomot

Valmennukset ja ajatushautomot

| DYNAMO – Voimavaravalmennus

Työhyvinvointia positiivisuuden kautta. Miten työyhteisö voi vahvistua yksilöllisten voimavarojen tunnistamisesta? Keskitymme työyhteisön yhteisiin voimavaroihin ja niiden kehittämiseen. Dynamon liike syntyy myötätunnosta, jaetusta motivaatiosta ja työn ilosta.

Tiedustelut: Sirpa Tirri

| HENKI – Hengellisen elämän hautomo

Kiirettä, hektisyyttä ja kaiken nopeutumista? Varaa aikaa levollisuudelle, rukoukselle ja mietiskelylle. Pohdi kutsumusta, uskoa ja Jeesusta. Yhteyttä läsnäolosta, virvoitusta pysähtymisestä ja yhteisen leivän murtamisesta. Keidas keskellä arkea.

Tiedustelut: Kati Pirttimaa

| JOHTO – Jouhevaa jossittelua johtajuudesta

Kuka tahansa osaa johtaa lyhyellä aikavälillä ja kuka tahansa osaa johtaa pitkällä aikavälillä, mutta hyvää johtamista on tehdä molempia yhtä aikaa. Millaista johtajuutta nyt tarvitaan? Riittääkö taivaalle katselu vai pitääkö säätää organisaatiot maksimitehoille? Yhteiset pelisäännöt? Johtajuuden tutkiminen vie kristillisen kirkon uskon, toiminnan ja rakenteiden perimmäisiin kysymyksiin.

Tiedustelut: Kai Peltonen

| KUILU – Sukupolviajattelu seurakuntatyössä

”Noi nykyajan nuoret on kyllä niin…”, ”Se mikä ei ole kivaa, ei ole osa mun elämää!” Löydä syitä sille, miksi sinua vanhemmat ja nuoremmat katsovat maailmaa ja elämää toisin kuin sinä. Saat myös keinoja siihen, mitä voit tehdä ymmärtääksesi heitä paremmin ja miten silloittaa sukupolvien välistä kuilua.

Tiedustelut: Mika Nurmi

| LUOMU –  Luomakuntavalmennus

Sisällä tai ulkona, vakavasti pönöttäen tai hupaisasti leikkien. Mahdollisuus tutustua luomakunnan ihmeisiin, kauneuteen ja hyvinvointiin. Tunne liekkien lämpö, veden pyhyys ja risujen ratina. Samalla pohditaan seurakunnan roolia luomisyhteisön varjelussa.

Tiedustelut: Anssi Almgren| LUPPO – Vapaaehtoisuus seurakunnassa

Sisustussuunnittelija, animaatiograafikko, digiguru, vapaaottelija, tarinankertoja, muotoilja, valokuvaaja, lasinpuhaltaja, ekologi ja kaikki muut. Miten seurakunta voi olla paikka erilaisille lahjakkuuksille?

Tiedustelut: Kati Pirttimaa

| MESSU – jumalallinen yhteisövalmennus

Luovuutta, yhteyttä, osallisuutta. Tehdään messusta sellainen, johon kaikki ovat tervetulleita, jossa lahjat ovat käytössä ja kaikilla hyvä olla. Kehitetään yhteistä suunnittelua ja spontaania reagointia. Messu seurakuntaelämän keskelle.

Tiedustelut: Kati Pirttimaa

| MISSIO – Ydinhautomo

Alussa kristillinen kirkko sai tehtävän ylhäältä, mission. Sen sisältö on ilosanoma Jeesuksesta Kristuksesta kaikille ihmisille ja elämä Kristuksessa. Miten missiollamme menee tänään? Miten kohtaamme kristinuskosta vieraantuneet, eri kieltä puhuvat tai muista kulttuureista tänne tulleet? Kokoa porukka ja pohditaan yhdessä.

Tiedustelut: Anssi Almgren

| PUHTI – Pop Up liiteri

Räväkkää reagointia ja notkeaa toimintaa. Miten seurakunta reagoi Pop Up-kulttuuriin? Voiko seurakunta kehittää Pop Up-ilmiöitä? Ilmiölähtöistä työskentelyä, yhteisöllisyyden tutkimista ja osallisuuden kokemista.

Tiedustelut: Anssi Almgren

| SOME – Sosiaalisen median valmennus

Sosiaalinen media, digitalisaatio ja monimediamaailmaan uudet haasteet. Kriisit, kohut ja hengellinen elämä, kaikki elämänalueet somessa. Työstetään yhdessä seurakunnan SOME- strategiaa ja otetaan haltuun ainakin Twitter, Instagram ja Snapchat.

Tiedustelut: Mika Nurmi

| SAUMA – Henkilöstösuunnittelu ja rekrytointi

Töitä riittää, mutta talous tiukkenee ja säästää pitäisi. Työntekijöiden osaamiselle on monenlaista kysyntää, mutta kalenterit ovat tukossa. Tekevätkö työntekijät tarpeellisia asioita? Onko henkilöstöresurssi mitoitettu ja kohdennettu oikein? Entä tulevaisuudessa? Uutta väkeä tarvitaan, mutta miten tunnistaa meille sopivin hakija? Miten hoitaa hakuprosessi oikein ja hyvin? Henkilöstösuunnittelu ja rekrytointi ovat avainasioita toimivalle työlle ja työyhteisölle.

Tiedustelut: Sari Anetjärvi

| SURU – Kohtaamisvalmennus

Seurakunnassa kohdataan päivittäin vaikeutuneessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Surua ja luopumista liittyy moniin elämää mullistaviin tapahtumiin. Miten tuen surevaa omaista? Miten autan arvottomuuden tunteen kanssa kamppailevaa? Miten käsittelen omat tunteeni?

Tiedustelut: Sirpa Tirri

| VIRTA – Yhdessä ajattelun voimahautomo

Milloin työyhteisössäsi on viimeksi varattu aika yhdessä ajattelulle? Kiireetön yhdessä ajattelu mahdollistaa oivaltamisen, innostumisen ja uuden löytämisen. Samalla ymmärrän paremmin, miten työtoverini ajattelee, perustelee, ihmettelee ja tuntee. Yhdessä ajattelu viihtyy parhaiten kunnioittavan vuorovaikutuksen ja kuuntelemisen taidon ilmapiirissä.

Tiedustelut: Kai Peltonen

| TOIVE – Seurakunnan oma toive

Jos edelle olevat ideariihet eivät vastaa seurakuntasi tarpeisin niin räätälöimme sellaisen. Valmennuksen sisältö ja tavoitteet suunnitellaan yhdessä.

Tiedustelut: Kai Peltonen