Etusivu / Tukea työhön / Hengellinen ohjaus

Hengellinen ohjaus

Hengellisessä ohjauksessa henkilö saa apua Jumalan kuuntelemiseen ja Jumalalle vastaamiseen. Tavoitteena on kristittynä kasvaminen ja kypsyminen. Hengellinen ohjaus sopii ihmiselle, joka haluaa syventää henkilökohtaista jumalasuhdettaan.

Hengellinen ohjaus voi sisältää rukousta, hiljentymistä, raamatunlukua, keskustelua tai muuta toimintaa, joka tukee ohjattavan hengellistä elämää ja kasvua kristittynä. Ohjaajan tehtävä on matkakumppanin, rinnallakulkijan tehtävä.

Kenelle?

Espoon hiippakunnan seurakuntien työntekijöille.

Ketkä ohjaavat?

Espoon hiippakunnan hengelliset ohjaajat. He ovat kokeneita kristittyjä, ja heidät on haastateltu tuomiokapitulissa. Heitä koulutetaan jatkuvasti.

Miten?

Espoon hiippakuntaan on perustettu hengellisten ohjaajien verkosto. Verkosto toimii samoin periaattein kuin työnohjaajaverkosto. Ohjaajat ovat kokeneita kristittyjä, jotka tuomiokapituli on haastatellut ja joita se kouluttaa jatkuvasti. Ohjauksesta tehdään kirjallinen sopimus, jossa määritellään mm. ohjauksen sisältöä, toimintatavat sekä tapaamistiheydestä. Ohjaukseen osallistumisesta sovitaan esimiehen kanssa. Ohjaajalle ei makseta palkkaa, mutta mahdollisten matkakulujen korvaamisesta on syytä sopia.

Keneen otan yhteyttä?

Ohjauksen sopiminen: Timo-Matti Haapiainen

Hengellisen elämän ja ohjauksen kehittäminen: Timo-Matti Haapiainen