Espoon hiippakunnan synodaalikokouksen logo, teksti: Pelastus
Etusivu / Tietoa hiippakunnasta / Synodaalikokous 2022 / Pelastus - Mistä tulemme?

Pelastus - Mistä tulemme?

Aamuhartaus ja osallistava raamattutyöskentely synodaalikokouksessa

Mitä Raamattu sanoo pelastuksesta? Synodaalikokouksen aamun työskentelyssä sukelletaan Raamatun näkemykseen pelastuksesta. Raamattu puhuu pelastuksesta varsin monenlaisista näkökulmista: eskatologisen pelastuksen rinnalla pelastus näyttäytyy myös tämänpuoleisena, kehollisena ja hengellisenä. Aamun raamattutyöskentely johdattelee tutkailemaan pelastusta erityisesti parantumisen näkökulmasta. Teemaa peilataan sekä Vanhan testamentin että Uuden testamentin tekstien valossa. Raamatun tekstien äärellä pohditaan, miten pelastuksen, häpeän, syyllisyyden ja Jumalan rangaistuksen kysymykset ja kokemukset elävät tänä päivänä sairauden ja parantumisen yhteydessä.

Niko Huttunen

Raamatuntutkija ja Espoon hiippakunnan pappi. Kiinnostunut Raamatusta, sen synnystä ja sen vaikutuksesta myöhempinä vuosisatoina. Nyt meneillään tutkimushanke Raamatusta suomalaisessa yhteiskunnassa.

Niko Huttusen kasvokuva, taustalla luminen ja aurinkoinen maisema Kuva: Liina Huttunen

Mimosa Mäkinen

Kauniaisten suomalaisen seurakunnan kirkkoherra ja Espoon tuomiorovastikunnan lääninrovasti. Seurakuntatyön ja kirkollisten tehtävien lisäksi myös Vanhan testamentin eksegetiikan harrastaminen on lähellä sydäntäni.

Mimosa Mäkisen kasvokuva Kuva: Mika Mäkinen