Lohjan Pyhän Laurin kirkko, länsipääty ilta-auringon valossa
Etusivu / Tietoa hiippakunnasta / Synodaalikokous 2022 / Kysely papin virkapuvun käytöstä 2022

Kysely papin virkapuvun käytöstä 2022

Arvoisa pappi!

Piispainkokouksen kanslia sai keväällä 2022 piispainkokoukselta tehtäväkseen laatia selvityksen papin virkapukeutumisesta. Keskustelua on herännyt yhtäältä siitä, pitäisikö virkapuvun olla yhdenmukainen ja sukupuolesta riippumaton kaikilla papeilla, ja toisaalta siitä, pitäisikö virkapuvun käytössä olla enemmän soveltamisvapauksia. On myös tarpeen selvittää sitä, pitäisikö piispainkokouksen vuonna 2010 antamaa papin virkapukeutumista koskevaa ohjetta päivittää.

Tietoa papin virkapuvun käytöstä ei toistaiseksi ole kattavasti kerätty käyttäjiltä itseltään. Tällä kyselyllä on tarkoitus selvittää pappien näkemyksiä ja mielipiteitä virkapukeutumisesta ja sitä koskevasta ohjeistuksesta. Kyselyn toteuttaa piispainkokouksen kanslia yhteistyössä Kirkon tutkimuksen ja koulutuksen kanssa.

Toivomme, että voit käyttää hetken aikaasi vastataksesi kyselyyn. Vastaaminen kestää arviolta 5 minuuttia ja vastausaikaa on perjantaihin 14.10.2022 saakka. Kyselyn tulokset käsitellään piispojen neuvottelussa syksyn 2022 aikana. Kaikki vastaukset käsitellään anonyymisti eikä kyselystä saatuja tietoja voida yhdistää yksittäisiin vastaajiin.

Kiitos jo etukäteen vastauksistasi!

Lisätietoja kyselystä antavat:

Anna-Kaisa Inkala, Piispainkokouksen kanslia (anna-kaisa.inkala@evl.fi)

Veli-Matti Salminen, Kirkon tutkimus ja koulutus (veli-matti.salminen@evl.fi)